Krokant varkensvlees met kokos en zoetzure saus

1 rode paprika
1 dl azijn
6 eetlepel suiker
1/2 theelepel cayennepeper
2 schijven ananas uit blik
400 gr varkensfricandeau
6 eetlepels bloem
zout
2 eieren
1 zakje geraspte kokos (Conimex)
5 eetlepels zonnebloemolie

Maak de paprika schoon en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Pureer de paprika met de azijn in een keukenmachine of met een staafmixer.
Doe de paprikapuree in een steelpannetje en roer er de suiker en de cayennepeper door.
Breng dit mengsel aan de kook en laat het 5 minuten zachtjes pruttelen.
Laat de saus afkoelen.
Snijd de schijven ananas in stukjes en roer die door de saus.
Snijd het vlees in blokjes van 3 cm.
Roer in een diep bord de bloem met wat zout door elkaar, klop in een kom de eieren met 2 eetlepels water los en strooi de geraspte kokos op een plat bord.
Wentel de blokjes vlees eerst door de bloem, vervolgens door het losgeklopte ei en tot slot door de kokos.
Zorg dat het vlees rondom met kokos is bedekt en druk het goed aan.
Verhit de olie in een wok en bak de stukjes vlees ± 5 minuten.
Geef de saus er apart bij.
Serveer met gestoomde rijst en broccoli.