Kritharaki / griekse pasta

Kritharaki of Griekse Pasta voor 2 personen

KritharakiIngrediënten:
150 gr Kritharakia
Olijfolie
1 gesnipperde ui
1 in blokjes gesneden paprika
1/2 courgette in kleine blokjes
2 stengels bleekselderij in kleine blokjes

Bereiding:
Fruit met wat olijfolie de groenten in een pannetje tot de uitjes glazig zijn.
Zet het apart wanneer het klaar is.

Zet de Kritharaki in 4 keer zoveel water op als je gewicht hebt (in mijn geval dus 600 gr water) met wat zout en breng dit aan de kook met een klein scheutje olie aan het kookwater teogevoegd.
Kook dit gaar in ongeveer 10 tot 13 minuten (controleer de kooktijd even op de verpakking), wanneer de pasta gaar is doe je de groenten bij de pasta en alles goed vermengen.

Dit kan zo worden opgediend echter is het veel lekkerder wanneer er een eetlepel of 4 saus van de kokkinisto wordt toegevoegd.
Eventueel garneren met wat Feta in kruimels over de Kritharaki.

Note:
Kritharaki lijkt in vorm op rijst maar is eigenlijk pasta in de vorm van een gerstekorrel vandaar onze benaming griekse pasta of griekse rijst.
Kritharaki (κριθαράκι) is de griekse benaming, in het engels Orza of Risoni, in het Italiaans Orzo, in het Turks - Sehriye, in het Marokkaans - Risi.
Ik kon het gewoon bij de AH kopen van een Turks merk in het schap buitenlandse producten.