Ingrediënten:
350 gram bloem – 125 gram rozijnen – 1 theelepel zout – 15 gram verse gist – 1.5 dl. lauwe melk – 3 losgeslagen eieren




Bereiding:
Was en wel de rozijnen met heet water 30 minuten. Droog ze met keukenpapier. Zeef de bloem en geef er het zout bij. Los de gist in 3 eetlepels melk op en vermeng het met een kleine hoeveelheid bloem. Dek het zo af en laat het 15 minuten gisten. Voeg vervolgens de eieren, de poedersuiker en de resterende melk toe en kneed flink totdat een soepel deeg ontstaat. Voeg niet meer melk toe dan wordt opgenomen. Bol het deeg op en laat het op een afgedekte plaats 45 minuten rijzen. ‘Breek’ het deeg en kneed nogmaals goed door en vorm er nu een ovale deegbal van en leg deze op een beboterde bakplaat. Laat ze afgedekt nogmaals 30 minuten narijzen. Bestrijk het deeg nu voorzichtig met het eistrijksel en zet het deeg net onder het midden in een oven van 215 graden en bak het in 35 tot 40 minuten gaar en bruin.