Kouseband met zoutvlees

750 gr kouseband
250 gr zoutvlees of pekelvlees
1 ui
1-2 teentjes knoflook
2 eetlepels olie
l/2 theelepel ve-tsin
zout, zwarte peper
1/2 verse peper

Laat het zoutvlees gedeeltelijk ontzouten door het een uur in koud water weg te zetten.
Gebruikt u het gemakkelijker te verkrijgen pekelvlees, zet het dan enkele uren weg om te ontzouten.
Maak de kouseband schoon en snijd ze in stukken van 6 cm.
Snipper de ui en de knoflook fijn.
Droog het pekelvlees goed af, snijd het in blokjes en bak het in de hete olie.
Voeg de ui en knoflook toe en fruit tot ze goudgeel zijn.
Doe de kouseband erbij met de ve-tsin, iets zout (dit kan worden weggelaten) en zwarte peper en roerbak dit 3 minuten.
Voeg een scheut water en de verse peper toe en kook de groente en het vlees in 15-20 minuten gaar.
Verwijder na 5 minuten koken de verse peper.
Giet de groente af en serveer het gerecht met witte rijst, sambal en gebakken banaan.