Koteletten van Wild Zwijn van de Jager


Ingrediënten:
4 wildzwijnskoteletten - zout, peper - 1 sjalot - 1 wortel - 1 ui - dragon - 1 bouquet garni - 150 gram champignons - 3 tomaten - 1 teentje knoflook - 3,5 dl witte wijn - 0,5 dl cognac - 1 dl olie - 50 gram boter - 25 gram bloem

Bereiding:
Maak de avond van te voren de marinade. Schil knoflook, wortel en ui. Snij de ui in juliënne en de wortel in schijfjes. Smelt wat olie in een pannetje en laat de uien fruiten, samen met de wortel. Als de uien glazig zijn, voeg dan de wijn toe en het bouquet garni en het hele teentje knoflook en laat het 30 minuten zachtjes koken. Laat de marinade dan afkoelen. Leg de koteletten in een diepe schaal en schenk er de marinade met de groenten over. Laat een nacht marineren. Laat ze dan uitlekken. Schil het sjalotje en hak het fijn. Maak de tomaten concassée. Maak de champignons schoon. Smelt 25 gram boter en wat olie in een pannetje. Voeg er de sjalot bij, doe de deksel op de pan en stoof ze zachtjes. Voeg er de champignons bij, zout en peper en laat smoren totdat alle champignonvocht verdampt is. Flambeer dan met de cognac, voeg de tomaten toe, passeer het vocht van de marinade en voeg dit ook toe. Laat dit zachtjes een kwartier koken. Maak van de rest van de boter en de bloem een beurre manié. Voeg de beurre manié bij beetjes onder kloppen bij de saus. Was wat dragon en hak de blaadjes fijn. Strooi zout en peper over de koteletten. Verhit in een pan de rest van de olie en sauteer hierin de koteletten 5 minuten aan elke kant. Leg ze op een voorverwarmde schaal, geef er wat saus over, strooi er dragon over en serveer.