Koteletten van Wild Zwijn Sint-Hubertus


Ingrediënten:
8 wildzwijnskoteletten - 200 gram boter - 500 gram vet vlees van wild zwijn - 3 jeneverbessen - 200 gram paneermeel - 500 gram appelmoes - 3 dl pepersaus - 200 gram champignons - zout, peper - 100 gram varkensnet

Bereiding:
Maak een farce. Draai het vlees twee keer door de molen met de fijnste plaat. Maak de champignons schoon en hak ze fijn. Verpulver de jeneverbessen. Meng deze ingredienten goed en breng ze op smaak met peper en zout. Smelt 50 gram boter in een pan en sauteer hierin de koteletten aan een kant. Leg ze dan op een bord en zet er een gewicht op om ze te pletten. Laat ze afkoelen. Besmeer de bruine kant van de koteletten met farce. Draai elke kotelet in een stuk varkensnet en leg ze in een ovenvaste schaal. Smelt 100 gram boter en sprenkel deze over de koteletten. Strooi er dan het paneermeel over. Schuif de schaal in een oven van 180 graden C. en laat de koteletten 20 minuten braden. Arroseer ze vaak met de boter. Serveer ze met pepersaus en ongezoete appelmoes.