Koteletten van Wild Zwijn met Peren


Ingrediënten:
8 wildzwijnskoteletten - zout, peper - 4 peren - 0,3 dl cognac - 2 citroenen - 80 gram boter - kaneel - 2 jeneverbessen -3 dl pepersaus - olie

Bereiding:
Pers de jenverbessen fijn en meng ze met het sap van de citroenen en 1 dl olie en laat de koteletten hier 2 uur in marineren. Schil de peren, snij ze in tweeën en verwijder de klokhuizen. Breng een pan met water aan de kook met drie eetlepels suiker en wat kaneel en stoof hier de peren in. Laat de koteletten uitlekken en strooi er zout en peper over. Verhit de boter in een pan en sauteer hierin de koteletten 7 minuten aan elke kant. Leg ze op een voorverwarmde schaal, deglaseer het braadvocht met de cognac en voeg het vocht bij de pepersaus. Leg de peren bij de koteletten, schenk er wat saus over en serveer de rest van de saus er in een sauskom bij.