Koteletten uit de Ardennen


Ingrediënten:
4 dikke karbonades - peterselie - 4 plakken gekookte ham - zout, peper - 4 eetlepels slagroom - 1/2 dl witte port - 30 gram boter - 250 gram champignons

Bereiding:
Sauteer de karbonades in enkele minuten aan beide kanten bruin. Haal ze dan uit de pan, bestrooi ze met peper en zout en laat ze afkoelen. Maak de champignons schoon, hak ze fijn en sauteer ze twee minuten in wat boter. Voeg er de port bij, wat zout en peper en laat 10 minuten sudderen. Snij de karbonades in de dikte doormidden. Snij de plakken ham bij zodat ze juist de vorm van de karbonades hebben. Klop de slagroom stijf. Was en hak de peterselie fijn. Neem 4 vellen perkamentpapier of vetvrijpapier die groot genoeg zijn om de karbonades in te pakken. Leg er, met de gebakken kant naar beneden, een halve karbonade op; leg hierop wat uitgelekt champignonmengsel, dan een plak ham, dan weer champignonmengsel en ten slotte de tweede helft van de karbonade met de gebakken kant naar boven. Geef hier een lepel geklopte slagroom op en wat peterselie. Sluit de pakketjes hermetisch af. Zet ze 20 minuten in een oven van 170 graden C. Serveer de karbonades in de alufolie. Geef er aardappelpuree bij en groente naar keuze.