Ingrediënten:
4 karbonades – 4 kleine tomaten – 30 gram boter – 4 eetlepels mosterd – 1/2 dl slagroom – maizena – zout – peper – tijm – laurier – marjolein – basilicum – peterselie – 1/2 komkommer

Bereiding:
Bestrooi de karbonades met peper en zout. Smelt de boter in een pan en sauteer hierin de karbonades 6 minuten aan elke kant. Besmeer ze ruimschoots met mosterd. Schil ondertussen de komkommer, haal er de pitjes uit en snij de rest in brunoise. Plicheer en ontpit de tomaten. Snij ook deze in kleine brunoise. Bind een takje tijm, peterselie en een blaadje laurier tot een bouquet garni. Breng wat water aan de kook. Neem nu de karbonades uit de pan, deglaceer deze met 1/2 dl kokend water, voeg er de stukjes komkommer bij en de tomaten samen met het bouquet garni een beetje marjolein en wat basilicum. Geef er wat zout en peper bij en laat 20 minuten koken. Haal dan het bouquet garni weg. Meng wat maizena met de slagroom, voeg dit toe aan het mengsel en roer goed met de houten lepel. Leg de karbonades in de saus, doe het deksel op de pan en laat nog 5 minuten zachtjes sudderen. Leg de karbonades op een voorverwarmde serveerschaal, schenk er de saus over en serveer het heet.