Konijn van de Jager


Ingrediënten:
1 jong konijn - 80 gram boter - 250 gram champignons - 3 sjalotjes - 1,5 dl droge witte wijn - 1,5 dl bouillon - tomatenpuree - zout, peper - 1 glaasje cognac

Bereiding:
Snij het konijn in stukken. Smelt 80 gram boter in een pan en als ze heet is, sauteer de stukken konijn aan alle kanten bruin. Zet de deksel op de pan, zet het vuur klein en laat 30 minuten sudderen. Maak ondertussen de champignons schoon, snij ze in plakjes, schil de sjalotten en hak ze fijn. Was wat peterselie en hak die fijn. Haal de stukken konijn uit de pan en houd ze warm. Doe de champignons in de pan, laat 3 minuten sauteren, voeg de sjalot toe en de witte wijn, breng aan de kook en laat voor de helft inkoken. Voeg dan de bouillon met twee eetlepels tomatenpuree toe en laat nog 10 minuten sudderen. Geef er dan de cognac bij. Leg de stukken konijn terug in de pan en laat nog even warm worden. Leg de stukken konijn op een voorverwarmde schaal, geef er de saus over, bestrooi het met peterselie en serveer.