Konijn met Kersen


Ingrediënten:
1 jong konijn – 100 gerookt borstspek – 2 grote uien – 40 gram bloem – 1 glaasje kirsch – 2 dl witte wijn – 2 dl bouillon- 500 gram ontpitte kersen – 1 bouquet garni – salie – munt – 100 gram boter – zout, peper – 50 gram gekonfijte kersen

Bereiding:
Schil de uien en snij ze in stukken. Smelt 50 gram boter in een pan en sauteer hierin de stukken ui lichtbruin. Haal ze er uit. Snij het konijn in stukken en sauteer deze in dezelfde boter bruin aan alle kanten. Snij het spek in juliënne, voeg dit met de uien na 10 minuten bij het konijn. Strooi er de bloem over en meng goed. Flambeer het geheel met de kirsch. Geef er dan de wijn en de bouillon bij en zout en peper. Hak de gekonfijte kersen fijn en voeg ze ook toe. Leg de deksel op de pan en laat 20 minuten op zacht vuur koken. Voeg dan de ontpitte kersen toe en zet de pan
met de deksel erop een half uur in een oven van 170 graden C. Haal voorzichtig de stukken konijn uit de pan, leg ze op een voorverwarmde schaal en houd ze warm. Was en hak wat salie en munt. Klop de saus met de rest van de boter op. Schenk ze over het konijn, strooi er wat salie en munt over en serveer.