Konijn met gedroogde Pruimen


Ingrediënten:
1 jong konijn - 100 gram boter - 100 gram borstspek - 1 dl rode wijn - 1 dl azijn - peterselie - tijm - 1 ui - 3 jeneverbessen - 1 wortel - 500 gram gedroogde pruimen - zout, peper - 60 gram aalbessengelei - olie

Bereiding:
Snij het konijn in stukken. Maak een marinade. Schil hiervoor ui en wortel, snij de ui in ringen en de wortel in schijfjes. Doe ze in een kom. Leg er de stukken konijn over. Geef hier azijn en wijn over en een eetlepel olie. Geef er een takje peterselie bij en wat tijm. Strooi er rijkelijk peper over. Laat het konijn 24 uur marineren. Draai de stukken vaker om. Wel ook de pruimen in wat water. Droog dan de stukken konijn af. Snij het spek in brunoise. Smelt 50 gram boter in een pan en sauteer hierin de spekjes bruin. Haal ze dan uit de pan en doe het konijn in de pan. Sauteer ook dit aan alle kanten bruin. Geef er nu de spekbrunoise weer bij. Passeer de marinade en deglaseer de pan van af met het vocht van de marinade. Geef wat zout over het konijn, voeg de pruimen erbij en laat zachtjes, met de deksel op de pan een uur sudderen. Voeg vlak voor het einde van de kooktijd de aalbessengelei toe.