Ingrediënten:
1 jong konijn – 50 gram boter – 1 dl bouillon – 0,3 dl calvados – 1 bosje bieslook – 2 dl slagroom – 12 kleine uitjes – zout, peper – cayennepeper
Bereiding:
Schil de uitjes. Snij het konijn in stukken, geef er zout en peper over. Smelt de boter in een pan en als ze heet is, sauteer dan de stukken konijn aan alle kanten bruin. Flambeer met de calvados. Voeg de uitjes toe, laat deze op zacht vuur kleur krijgen. Geef er van tijd tot tijd wat bouillon bij. Doe de deksel op de pan en laat nog 35 minuten smoren. Was en droog ondertussen de bieslook. Hak ze fijn. Als het konijn klaar is, leg de stukken dan samen met de uitjes op een voorverwarmde schaal. Houd ze warm. Doe de room in de pan, schraap goed over de bodem en laat nog enkele minuten koken. Proef de saus en breng ze op smaak met zout, peper en cayennepeper. Voeg er de bieslook bij, roer even en schenk de saus over het konijn. Serveer meteen.