Konijn met Aromaten


Ingrediënten:
200 gram gerookt borstspek – 1 konijn – 2 teentjes knoflook – 6 sjalotjes – 200 gram mie de pain – dragon – kervel – melk – peterselie – bieslook – 1 takje tijm – 2 blaadjes laurier – 50 gram mosterd – 1 dl witte wijn – 100 gram boter – zout, peper

Bereiding:
Hak het spek fijn. Smelt 30 gram boter en sauteer hierin even de lever van het konijn. Snij deze dan in kleine stukjes. Drenk het brood in wat melk en knijp het uit. Schil de sjalotjes en hak ze fijn. Was wat dragon, kervel, peterselie en bieslook, droog ze af en hak van elk een eetlepel fijn. Meng nu al deze ingredienten tot een homogene farce, meng er ook wat tijm door. Breng ze op smaak met peper en zout. Vul het konijn met deze farce en leg daar bovenop de blaadjes laurier. Naai het konijn dicht. Schil de knoflook, snij die in puntige stukken en piqueer hiermee het konijn. Geef er peper en zout over en smeer het konijn in met mosterd. Beboter een ovenvaste schaal, leg hier het konijn in, sprenkel daar gesmolten boter over en schuif de schaal in een oven van 200 graden C. Laat de schaal een uur in de oven. Leg het konijn op een voorverwarmde schaal, deglaseer het braadvocht met de witte wijn, en monteer met de rest van de boter schenk ze over het konijn.