Kokkinisto met lam

kokkinisto-lamIngrediënten:
2 kg lamsbout
1/2 bos selderij
1 bos wortelen
2 uien
1 eetlepel witte peper
2 kruidnagelen
3 laurierbladeren
2 st kaneel
2 eetlepels piment
4 eetlepels vleesbouillon (droog)
8 eetlepels tomatenpuree
1/2 liter olie
1,5 liter retsina
4 teentjes knoflook

Bereiding:
Maak de lamsbout schoon en snijd het ergste vet eraf.
Maak de groente schoon en snijd ze fijn.
Braad de bout in de olie rondom lichtbruin.
Voeg de uien en de overige ingrediënten toe.
Giet er 2 liter water over en laat het 1 1/2-2 uur sudderen op een zacht vuur.
Haal het vlees uit de pan als het gaar is.
Zeef de ingrediënten door een fijne groentezeef.
Dien het lam op met de saus erover.