Knoflooksoep

16 teentjes knoflook
3 eetlepels olijfolie
2 eetlepels zout
peper
2 kruidnagels
2 takjes salie
2 takjes tijm
2 laurierblaadjes
3 takjes peterselie
1 takje rozemarijn
3 eidooiers
1 dl olijfolie

Blancheer de knoflook enkele seconden in kokend water, laat ze uitlekken en pel ze.
Doe ze met 3 eetlepels olie in een grote pan en voeg het zout, wat peper en de overige kruiderijen toe.
Giet er 11/2 liter water bij, breng aan de kook en laat alles een halfuurtje zacht trekken.
Giet de inhoud van de pan boven een zeef over in een andere pan.
Pureer de knoflook met de eidooiers in de keukenmachine.
Voeg druppelsgewijs ± 1 dl olie toe en laat de machine draaien tot alle olie is opgenomen.
Vermeng de knoflooksaus met een paar eetlepels hete bouillon en giet het mengsel al roerende terug in de soep.

Proeven en zonodig op smaak maken met zout en peper. Laat de soep op laag vuur goed heet worden, maar niet meer aan de kook komen.
Geef er knapperig stokbrood bij, of met kaas gegratineerde croutons