Kipstoofpotje met knoflookrijst uit de wok

(2 personen)

4 eetlepels boter
3 geperste teentjes knoflook
2 kippenpoten (of 350 gr kipfilet in blokjes)
2 dl droge witte wijn
2 dl gevogeltefond (pot)
2 eetlepels fijngehakte peterselie
1 eetlepel tijm
1 blik artisjokharten in plakjes
12 zwarte olijven in plakjes
11/4 dl crème fraîche
zout, peper

Bak de knoflook 5 minuten in de boter.
Bak daarna de kip in 10 minuten bruin en hem uit de pan.
Roer de wijn, de fond, de peterselie, de tijm, de artisjokharten en de olijven door het braadvocht, leg de kip terug en laat 30 minuten garen (kipfilet 10 minuten).
Roer er de crème fraîche en zout en peper oor.
Lekker met broccoli en knoflookrijsttimbaaltje.