Kipfricassée

Ingrediënten:
1 kip
250 gr soepgroenten

Voor de saus:
30 gr boter
30 gr bloem
1 eidooier
zout
2 eetlepels citroensap
1 eetlepel crème fraîche
1 eetlepel fijngehakte peterselie

Leg de kip in een pan met kokend water, doe een deksel op de pan en kook de kip gaar.
Voeg halverwege de kooktijd de gewassen en fijngesneden soepgroenten toe.
Neem de kip, als het vlees gaar is, uit de pan, laat hem wat afkoelen en haal vervolgens het vlees van de botten.
Zeef de bouillon en laat hem afkoelen.

Bereiding van de saus:
Smelt de boter in een steelpannetje, roer de bloem erdoor en verdun dit mengsel geleidelijk met 1/2 liter kippenbouillon.
Breng de saus aan de kook, roer er vervolgens de in 1/8 liter bouillon losgeklopte eidooier door en voeg wat peper en zout toe.
Vermeng het geheel tenslotte met de crème fraîche en de peterselie.
Doe het kippenvlees in een kom en giet de saus erop.
Serveer de kipfricassée met rijst en sla.