Ingrediënten:

4 kippeborstfilets – 2 dl slagroom – 4 dl bouillon
– 30 gram boter – 1 rode paprika – 1/2 glaasje whisky – 1 borrelglas madera
– zout – peper – tijmpoeder – citroensap – bloem- risotto
Bereiding:
Laat de bouillon reduceren tot 1/10 deel. Was de paprika’s, halveer ze en verwijder de zaadlijsten. Blancheer ze 1 minuut. Spoel ze dan af onder de koude kraan. Snij ze in juliënne, iets groter dan een lucifer. Stoof deze juliënne even in wat boter en zet ze weg. Bestrooi de borstfilets met wat zout, peper en een beetje gemalen tijm. Haal ze door de bloem. Sauteer ze in boter aan beide kanten mooi bruin in 5 minuten. Haal ze uit de pan en houd ze warm. Giet de boter weg. Flambeer met de whisky en deglaceer met de madera. Voeg hier de room bij. Geef er ook de ingekookte bouillon bij. Geef er de helft van de paprika bij en wat citroensap. Leg de filets op voorverwarmde borden, geef er wat saus over, garneer met de rest van de paprika en geef er risotto bij.