Ingrediënten:


4 kippeborstfilets – 1 kilo kipafval – 1,5 dl slagroom – 2 citroenen – 75 gram suiker -50 gram boter. – 100 gram mie de pain – 1 ei.- 1 wortel. – zout. – peper. – 1 teentje knoflook – 1 ui – 1 bouquet garni – 1 prei
Bereiding:
Maak de avond van te voren de bouillon. Doe de kipafval in een soeppan, geef er wortel, ui, prei, knoflook en bouquet garni bij. Schenk er 1,5 liter water bij en breng het aan de kook. Laat 2 uur trekken. Zeef de bouillon, laat hem afkoelen en zet hem in de koelkast. Strooi zout en peper over de kipfilets. Doe de helft van de room op een schotel en leg de filets erop. Bedek ze met de rest van de room. Bedek de schaal met plastic folie en laat 24 uur in de koelkast marineren. Haal met een dunschiller het geel van een citroenschil af, snij dit in juliënne en kook deze 2 minuten in water. Maak een stroop van de suiker en 0,8 dl water. Doe de helft hiervan in een pannetje en laat daarin de citroenschil 15 minuten trekken. Schil de citroenen, haal de partjes tussen de vliezen uit en doe deze in de andere helft van de siroop. Breng dit aan de kook en kook tot het moes geworden is. Reduceer ondertussen de bouillon totdat hij stroperig gaat worden. Voeg er dan de citroen bij en laat zachtjes 2 minuten koken. Klop het ei los op een bord. Laat de filets uitlekken, haal ze door het ei, dan door de mie de pain. Sauteer ze in hete boter aan ieder kant 4 minuten. Leg ze op een voorverwarmde schaal, strooi er de citroenschil over en geef er wat saus bij. Geef er verse noedels bij, waarbij U de slagroom voegt.