Ingrediënten:
Provençaalse kruiden, 5 el olijfolie, 500 gr kipfilet in reepjes, 1 rode paprika in blokjes, 500 gr prei in ringen, 1 bekertje creme fraiche (125 ml), 2 tl kappertjes, 4 plakjes bladerdeeg (diepvries), 1 losgeklopt ei, 100 ml witte wijn, 1 tl rozemarijn

Bereiding:
Meng in een schaal de kruidenmix met 3el olie en 3el water. Schep de kipreepjes erdoor en marineer het 15 minuten. Verwarm de oven voor tot 200 graden.
Verhit 2 el olie in een koekepan en bak de kipreepjes 3 minuten, bak de 2 minuten mee. Voeg de prei toe en bak ongeveer 5 minuten tot het beetgaar is. Schep de creme fraiche, 100 ml witte wijn en de kappertjes erdoor. Schep de kip in 4 ovenvaste schaaltjes en bestrijk de rand met ei. Bedek de schaaltjes met de bladerdeeg en druk deze aan. Bestrijk het deeg met ei en strooi er de rozemarijn over. Bak de cocottes ongeveer 25 tot 30 minuten in de oven.

Variaties:
Vervang kip door zalm of koolvis
Vervang prei door broccoli of courgette.