Kip tandoori

kip-TandooriIngrediënten:
4 kippenbouten
2 teentjes knoflook, fijngesneden
400 ml yoghurt
1 eetl Garam Massala
1 eetl gemberpoeder
1 eetl komijnpoeder
peper
zout

Bereiding:
Was de kippenpoten en dep ze droog.
Snij de velzijde van de kippenpoten in met 2 a 3 snedes.
Meng in een kom de kruiden, yoghurt, knoflook en yoghurt tot gladde saus.
Voeg de kippenpoten eraan toe en laat deze in de koelkast marineren. Hoe langer hoe beter.

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Bekleed de bakplaat met bakpapier.
Verdeel de poten over de bakplaat (Leg de poten niet op elkaar maar allemaal los) en verdeel de overgebleven marinade over de pootjes.
Zet ze in het midden van de oven en bak ze in 45 minuten tot 1 uur goudbruin en gaar.