Kip-paprika-perzikspiesen

kip-perzik-spiesIngrediënten:
1 dl sinaasappelsap
2 eetlepels honing
500 gr kipfilet
11/2 theelepel komijnpoeder
1/2 theelepel kaneelpoeder
zout
1/2 theelepel knoflookpoeder
1/4 theelepel cayennepeper
2 kruidnagels
4 perziken
1 rode paprika

Bereiding:
Breng het sinaasappelsap met de honing aan de kook en roer tot de honing is opgelost.
Verwarm de grill voor.
Snijd de kipfilet in blokjes van 2 x 2 cm en doe deze in een stevige plastic (diepvries)zak (met ritssluiting).
Meng het komijnpoeder met het kaneelpoeder, het zout, het knoflookpoeder, de cayennepeper en de kruidnagels en voeg dit mengsel aan de kip toe.
Sluit de zak en schud tot de kip met de kruiden is omhuld.
Neem 8 satéprikkers (leg houten minstens een uur in ruim water om verbranden te voorkomen).
Schil de perziken en snijd ze in kwarten.
Maak de paprika schoon en snijd deze in blokjes.
Rijg afwisselend een stukje kip, perzik en paprika aan de prikkers.
Grilleer de spiesen 10-15 minuten op middelhoog tot de kip gaar is, keer ze tussentijds en bestrijk ze de laatste 5 minuten van het grilleren met de sinaasappelhoning.
Serveer met rijst.