Kip met sesamzaadjes

4 kipfilets (600 gr), gesneden in blokjes van 2 cm en gedurende 1 uur gelegd in een marinade van:
1 eetlepel witte wijn
1 eetlepel olie
1 eetlepel sojasaus

Verder nodig:
2 in plakjes gesneden wortelen
1 in reepjes gesneden gele paprika
1 in plakjes gesneden koolrabi
2 teentjes knoflook
1 Spaanse peper
8 grote gedroogde zwarte Chinese paddestoelen (voorgeweekt in warm water en in plakjes gesneden)
2 eidooiers
sesamzaad
4 eetlepels olie
3 eetlepels witte wijn
3 eetlepels sojasaus
1 eetlepel maïzena
1 theelepel suiker
peper, zout

Dep de kipblokjes op keukenpapier droog, haal ze door de losgeslagen eidooiers en paneer ze met sesamzaadjes.
Verhit in een Chinese wok of Indonesische wadjan 2 eetlepels olie en laat hierin, onder voortdurend omscheppen, op hoog vuur de kipblokjes mooi bruin worden, haal ze er daarna uit en houd ze warm.
Vul de wok of wadjan aan met olie en bak hierin de gesneden groenten in 3 minuten knapperig.
Blijf roeren!
Voeg nu alle vocht toe en laat het geheel nog even smoren.
Meng de warmgehouden kipblokjes door de groenten en laat het mengsel 5 minuten garen.
Maak het gerecht op smaak met suiker, zout en peper en bind de saus licht met maïzena.
Serveer bij dit gerecht mihoen of drooggekookte witte rijst.