Ingrediënten:
1 kip van 1500 gram – 50 gram boter – 25 gram sjalotjes – 3 dl riesling – 150 gram champignons – 0,2 dl cognac – 1 dl slagroom – zout, peper – 15 gram boter – 15 gram bloem
Maak van de 15 gram boter en de bloem door kneden een beurre manié. Snij de kip in 4 stukken. Smelt 50 gram boter in een pan. Bestrooi de stukken kip met zout en peper en laat ze op hoog vuur 5 minuten sauteren. Hak de sjalotjes fijn en voeg ze bij de kip. Laat enkele minuten sauteren en flambeer dan met de cognac. Maak de champignons schoon, snij ze in vieren en voeg ze bij de kip. Geef er ook de riesling bij, doe de deksel op de pan en laat 1 uur en 15 minuten zachtjes stoven. Leg dan de stukken kip op een voorverwarmde schaal en houd ze warm. Reduceer het braadvocht, geef er de slagroom bij. Klop de saus op met de beurre manié en schenk ze over de stukken kip. Serveer meteen.