Karni Stobá ku pinda

karni-stoba4 personen:
750 gr runder riblappen
1 paprika
1 grote ui
1 bataat (zoete aardappel)
2 tomaten
2 takjes selderij
knoflook naar wens
1 bouillonblokje
sojasaus (ketjap manis)
sap van 1 limoen
1 klein blikje tomatenpuree
gemalen komijn (djintan)
kerrie naar smaak
2 laurierblaadjes
1 eetlepel pindakaas (optioneel)
6 gedroogde pruimen (optioneel)
peper
paprikapoeder

De riblappen in grove blokken snijden, in een grote kom doen, alle kruiden, limoensap en ketjap erbij, knoflook in plakjes snijden en die er ook bij doen.
Alles goed mengen en een uurtje laten intrekken.
Snij in de tussentijd de paprika, ui, bataat, selderij en tomaat in niet te kleine stukken.

Vlees aanbraden in braadpan met zoveel mogelijk marinade.
Na paar minuten de gesneden ui en tomatenpuree toevoegen en even laten meebakken.

Slowcooker:
Als u de Karni Stobá in een slowcooker maakt: dan schep nu alles over in de voorverwarmde slowcooker en doe het bouillonblokje, pruimen, pindakaas en laurierblaadjes erbij.
Aanvullen met een beetje warm water. Laat dit op de kleine stand 5 a 6 uur pruttelen. De overige klein gesneden groente gaan er dan pas bij en nog 2 uur in de slowcooker. Het kan er ook in het begin bij maar dan is de byte er vanaf wat ik persoonlijk jammer vind en het hoeft niet gaar te zijn zelfs de bataat is rauw te eten.

Traditioneel:
Blussen met een beetje water bouillonblokje, pruimen, pindakaas en laurierblaadjes toevoegen erbij doen en 2 a 3 uur stoven tot bijn de gewenste gaarheid bereikt is, de kleingesneden groente dan toevoegen.
De mogen dan nog 30 minuten meestoven.

Lekker met rijst en gebakken banaan of met Pan bati.

Facebooktwitterpinteresttumblr