Ingrediënten:
2 kalfszwezeriken – 150 gram boter – 150 gram kleine uitjes , 150 gram champignons , 250 gram tomaten – tomatenpuree – 250 gram verse noedels – zout, peper – 50 gram bloem – 1 dl bouillon – 100 gram haricots verts
Bereiding:
Behandel de zwezerik als in Kalfszwezerik met abrikozen. Laat ze onder druk afkoelen. Maak de kleine uitjes schoon. Snij het spek in brunoise. Smelt 50 gram boter in een pannetje, voeg de uitjes toe en het spek en sauteer het zachtjes. Maak de champignons schoon en snij ze in vieren. Plicheer en ontpit de tomaten en snij ze in grove stukken. Voeg champignons en tomaten bij de uitjes. Smelt 50 gram boter in een pan en sauteer hierin de zwezerik bruin. Leg ze dan op het groentenmengsel, strooi er 50 gram bloem op en geef er de de bouillon bij. Geef er een eetlepel tomatenpuree bij en laat 20 minuten zachtjes koken. Kook ondertussen de haricots verts en de verse noedels. Leg de zwezerik op een voorverwarmde schaal, leg het garnituur er omheen en druk de saus door een zeef. Schenk ze over de zwezerik. Snij de boontjes in brunoise en strooi ze over de zwezerik. Geef de noedels apart.