Ingrediënten:
2 kalfszwezeriken – 100 gram boter- 5 dl kalfsbouillon – 0,5 dl port – 0,3 dl cognac – 60 muskaatdruiven – 4 flensjes – 120 gram ganzelever

Bereiding:
Behandel de zwezerik als in Kalfszwezerik met abrikozen. Laat ze onder druk afkoelen. Smelt 50 gram boter in een pan en sauteer hierin zachtjes 20 minuten de zwezerik. Haal ze uit de pan en houd ze warm. Deglaseer de braadboter met de port en de cognac. Laat tot 1/3 deel inkoken. Geef er de bouillon bij en laat weer tot 1/3 reduceren. Geef er nu de druiven bij en laat zachtjes 5 minuten stoven. Haal ze eruit en houd ze warm. Breng de saus op smaak en klop er met de garde de rest van de boter door. Verdeel de zwezerik in vier delen, leg die in een ovenvaste schaal, leg op elk stuk een stuk ganzelever, dek dit af met een klein flensje en schuif het 4 minuten in een oven van 200 graden C. Doe de druiven weer in de saus. Schenk de saus over de flensjes en serveer.