Kalfszwezerik op zijn Normandisch


Ingrediënten:
2 kalfszwezeriken - 50 gram boter - 4 goudreinetten - 1/2 dl Calvados - 4 dl slagroom - 1/2 dl bouillon

Bereiding:
Behandel de zwezerik als in Kalfszwezerik met abrikozen. Laat ze onder druk afkoelen. Beboter een ovenvaste schaal. Leg er de zwezerik in, leg hier wat klontjes boter op. Geef er zout en peper over. Bedek met een beboterd papier en zet de schaal 10 minuten in een oven van 190 graden C. Draai de zwezerik een keer om. Schil ondertussen de appels en snij ze in vieren. Verwijder het klokhuis. Leg ze bij de zwezerik, bedek ze met de room. Reduceer de bouillon tot twee eetlepels en voeg ook deze toe. Zet de schaal terug in de oven en laat ze nog 15 minuten koken. Controleer de smaak, flambeer met de Calvados en serveer.