Kalfszwezerik op ouderwetse wijze


Ingrediënten:
2 kalfszwezeriken - 60 gram boter - 0,5 dl port - 1 stengel bleekselderij - 2 wortels - 2 uien - 0,5 dl slagroom - 1 dl droge witte wijn - 1,5 dl bouillon - 125 gram champignons - citroensap - 50 gram ganzelever - 1 truffel - tijm - zout, peper

Bereiding:
Behandel de zwezerik als in Kalfszwezerik met abrikozen. Laat ze onder druk afkoelen. Schil uien en wortels en snij ze in stukjes. Doe hetzelfde met de selderij. Smelt de boter in een pan en leg hier de groenten bij. Laat 10 minuten zachtjes smoren en voeg er dan de zwezerik bij. Geef er zout en peper over. Laat weer 10 minuten smoren en geef er dan de port bij. Laat die een beetje inkoken en voeg de wijn toe en de bouillon. Zet de deksel op de pan en laat zachtjes 30 minuten stoven. Haal dan de zwezerik uit de pan en houd ze warm. Reduceer de saus tot 1/4. Voeg er dan de room bij. Laat nog even inkoken. Maak de champignons schoon en geef ze bij de saus. Snij de ganzelever in brunoise en geef ze bij de saus. Snij de truffel in schijven en warm die even in de saus. Snij de zwezerik in schijven, leg daar een schijf truffel op en schenk er saus over.