Kalfszwezerik met Zuring


Ingrediënten:
2 kalfszwezeriken - 100 gram boter - 100 gram vet spek - 6 kleine uien , 2 wortels , 2 tomaten - 1 dl droge witte wijn - 1 dl bouillon - 500 gram zuring - 1 bouquet garni - 20 gram bloem - 0,3 dl slagroom - zout, peper

Bereiding:
Behandel de zwezerik als in Kalfszwezerik met abrikozen. Laat ze onder druk afkoelen. Schil de uien en de wortels. Snij de wortels in schijfjes. Plicheer de tomaten. Snij het spek in juliënne en lardeer er de zwezerik mee. Smelt 50 gram boter in een pan en sauteer hierin de zwezerik. Geef er dan de uitjes en wortel bij. Laat deze smelten en voeg dan de wijn toe. Geef er zout en peper bij. Voeg de gepelde maar hele tomaten toe, het bouquet garni en de bouillon. Laat op zeer zacht vuur 45 minuten smoren. Bereid ondertussen de zuring. Was de bladeren zorgvuldig. Smelt de rest van de boter in een pan, voeg er de zuring bij en de bloem en laat 15 minuten sudderen. Druk de zuring dan door een pureeknijper, geef er zout en peper bij de houd ze warm. Haal de zwezerik uit de pan, snij ze in dikke schijven, leg deze op een voorverwarmde schaal, geef er de groenten omheen, haal het bouquet garni uit de saus en schenk deze over de zwezerik. Bind de zuring met de room en leg deze aan de uiteinden van de schotel.