Ingrediënten:
2 kalfszwezeriken - 150 gram champignons , 1 citroen - 40 gram boter - 1/2 dl room - 2 eieren - 50 gram bloem - zout, peper
Bereiding:
Behandel de zwezerik als in Kalfszwezerik met abrikozen. Laat ze daarna onder druk afkoelen. Was de champignons en ciseleer ze. Snij de zwezeriken in plakken, bestrooi ze met zout en peper en wentel ze door de bloem. Smelt 40 gram boter in een pan en zodra de boter heet is voegen we er de plakken zwezerik bij, laten ze aan beide kanten kleur krijgen, voegen de champignons toe, zetten de deksel op de pan en laten op zacht vuur nog 10 minuten sauteren. Leg de stukken zwezerik op een voorverwarmde dienschaal en houd deze warm. Pers de citroen uit, Meng de eidooiers met de room, voeg alles van het vuur af bij de champignons en verwarm zachtjes, maar laat de saus niet meer aan de kook komen. Proef de saus en corrigeer eventueel de smaak. Schenk ze over de zwezerik en serveer. Geef er gratin dauphinois bij en gebakken witlof.