Kalfszwezerik met Pineau des Charentes


Ingrediënten:
2 kalfszwezeriken - 60 gram boter - 1 dl pineau des Charentes - 1 ui - 0,5 dl slagroom - 1 wortel - zout, peper

Bereiding:
Behandel de zwezerik als in Kalfszwezerik met abrikozen. Laat ze onder druk afkoelen. Schil de ui en de wortel. Snij ze in rondjes. Smelt 20 gram boter in een ovenvaste pan, voeg de ui en wortel toe en laat 10 minuten sauteren. Leg er de zwezerik op. Snij de rest van de boter in stukjes en leg die op de zwezerik. Bedek de schaal met alufolie en zet ze 25 minuten in een oven van 200 graden C. Draai halverwege het vlees om. Haal dan het alufolie weg, schenk er de pineau over en de slagroom en zet de schaal weer 5 minuten in de oven. Snij de zwezerik in plakken. Leg die op een voorverwarmde schaal, druk de saus door een zeef, breng ze op smaak en schenk ze over het vlees.