Ingrediënten:
2 kalfszwezeriken - 100 gram boter - 150 gram champignons - 1 dl port - 2 dl slagroom - 8 sneden brood - zout, peper- cayennepeper
Bereiding:
Behandel de zwezerik als in Kalfszwezerik met abrikozen. Laat ze onder druk afkoelen. Maak de champignons schoon en ciseleer ze. Smelt 50 gram boter in een pan. Doe hierin de zwezerik. Laat die even sauteren en voeg dan de champignons toe. Haal de zwezerik er na 10 minuten uit. Deglaseer het braadvocht met de port. Geef er de room bij en reduceer de saus totdat zij de juiste dikte heeft. Breng ze op smaak met zout en peper en een snuifje cayennepeper. Leg er de zwezerik weer in en laat deze 10 minuten verwarmen. Haal de korsten van het brood en bruineer de sneden in de rest van de boter. Leg op elk sneedje brood wat zwezerik, schenk er wat saus over en serveer.