Kalfszwezerik met Chablis


Ingrediënten:
2 kalfszwezeriken - 100 gram boter - 100 gram gekookte ham - zout, peper - 200 gram champignons - 3 sjalotjes - 1 dl chablis - laurierpoeder - tijmpoeder - 20 gram bloem - 4 stukken casino wit

Bereiding:
De stukken cassinobrood moeten 6 cm dik zijn. Behandel de zwezerik
als in Kalfszwezerik met abrikozen. Laat ze onder
druk afkoelen. Snij de ham in juliënne.. Lardeer er de zwezerik mee zoals men dat met spek doet. Smelt 40 gram boter in een pan. Geef er de zwezerik bij, strooi hier zout en peper over, doe de deksel op de pan en laat een uurtje zachtjes smoren. Maak ondertussen de champignons schoon, snij ze in vieren en sauteer ze in 20 gram boter. Schil de sjalotjes en hak ze fijn. Geef ze bij de champignons. Laat ze wat kleur krijgen. Geef er dan de chablis bij, wat laurier en tijmpoeder en laat nog 10 minuten op zacht vuur koken. Maak van de bloem en 20 gram boter door kneden een beurre manié. Bind de champignonssaus met deze boter. Snij de korsten van het brood. Haal de stukken brood voorzichtig uit. Laat wanden en bodem van de bakjes 2 cm dik. Zorg dat er vier gelijke bakjes ontstaan. Bak deze bakjes in fritesvet van 180 graden C. Houd ze warm. Snij de zwezerik in brunoise. Klop de rest van de boter in vlokjes door de saus. Meng de saus goed met de zwezerik in de pan van de zwezerik. Vul de bakjes met dit mengsel en serveer.