Kalfszwezerik met aspergepunten


Ingrediënten:
2 kalfszwezeriken - 150 gram boter - 250 gram champignons - 1 truffel - 500 gram asperges - 0,5 dl port - bloem

zout, peper - 1 dl slagroom

Bereiding:
Behandel de zwezerik als in Kalfszwezerik met abrikozen. Laat ze onder druk afkoelen. Schil de asperges zeer zorgvuldig en kook ze in ruim water met zout in 20 minuten gaar. Snij de zwezerik in plakken. Haal deze door de bloem. Smelt 50 gram boter in een pan en sauteer hierin de zwezerik bruin. Maak de champignons schoon, snij ze in plakjes en voeg die bij de zwezerik. Voeg er de port bij. Als deze is ingekookt geven we er de room bij. Laat deze weer wat inkoken. Snij de truffel in schijven. Smelt 50 gram boter en leg hierin even de asperges. Klop de rest van de boter door de saus. Warm hier even de truffel in. Leg de zwezerik op een voorverwarmde schaal. Leg er een schijf truffel op. Omring ze met de asperges, schenk er de saus over en serveer.