Ingrediënten:
2 kalfszwezeriken – 50 gram boter – 2 dl slagroom – 0,2 dl vermouth – nootmuskaat – 0,2 dl madera – zout, peper

0,2 dl cognac – aardappelmeel

Bereiding:
Behandel de zwezerik als in Kalfszwezerik met abrikozen. Laat ze onder druk afkoelen. Smelt de boter in een pan en sauteer hierin de zwezerik gedurende 15 minuten. Na 10 minuten gaat de deksel op de pan. Meng de cognac met de vermouth en de madera. Haal de zwezerik uit de pan en houd ze warm. Deglaseer de saus met het drankenmengsel. Laat 2 minuten koken. Geef er dan de room bij en wat nootmuskaat. Laat dit 10 minuten reduceren. Meng wat aardappelmeel met een beetje water en geef dit bij de saus. Breng de saus eventueel op smaak met peper en zout en schenk ze over de zwezerik. Serveer er creoolse rijst bij.