Ingrediënten:
2 kalfszwezeriken – 50 gram boter – 1 truffel – 300 gram wortel – 300 gram meiraapje – 4 kleine uien – 1 stengel bleekselderij – zout, peper – 1 dunne plak spek
Bereiding:
Behandel de zwezerik als in Kalfszwezerik met abrikozen. Laat ze onder druk afkoelen. Schil de groenten. Snij wortel en meiraapje in juliënne. Snij de selderij in stukken. Snij de uien in ringen. Snij het spek in kleine brunoise. Snij de truffel in juliënne en piqueer hiermee de zwezerik. Doe hetzelfde met de stukjes spek. Smelt de boter in een pan en voeg wortel, meiraapje ui en selderij toe, geef er zout en peper bij. Doe de deksel op de pan en laat 20 minuten zachtjes stoven. Geef er een of twee keer een eetlepel warm water bij. Leg dan de zwezerik op de groenten, de rest van de truffel, het truffelnat en nog een beetje warm water en doe weer de deksel op de pan. Laat weer 20 minuten stoven. Leg de zwezerik op een voorverwarmde dienschaal en omring ze met de groenten.