Ingrediënten:
2 kalfszwezeriken – 100 gram boter – 1 wortel – 1 ui – 700 gram erwtjes – 100 gram vet spek – zout, peper – suiker

Bereiding:
Behandel de zwezeriken als in Kalfszwezerik met abrikozen. Laat ze onder druk afkoelen. Schil wortel en ui en snij ze inbrunoise. Bedek hiermee de bodem van een ovenvaste schaal. Snij het spek in juliënne. Piqueer hiermee de zwezerik. Leg de zwezerik op het groentenbedje en leg er wat boter bovenop. Schuif de schaal gedurende 40 minuten in een oven van 190 graden. Draai halverwege de zwezerik om. Kook ondertussen de erwtjes met water, zout en suiker gaar. Giet ze af en geef er de rest van de boter bij. Haal de zwezeriken uit de pan, leg ze op een voorverwarmde schaal, omring ze met de erwtjes en houd de schaal warm. Kook het braadvocht snel wat in, pers het door een zeef en schenk het over de zwezerik.