Kalfszwezerik ami Fritz


Ingrediënten:
2 kalfszwezeriken - 100 gram boter - 150 gram champignons - tomatenpuree - 150 gram gerookte ham - 1 dl slagroom

zout, peper - 30 gram bloem - 0,3 dl cognac

Bereiding:
Laat de zwezerik weken, blancheer ze en maak ze schoon als in Kalfszwezerik met abrikozen. Laat ze onder druk afkoelen. Smelt 30 gram boter en voeg de bloem toe. Roer goed totdat er een heel lichtbruine roux ontstaat. Leng deze aan met kookvocht van de zwezerik en een lepeltje tomatenpuree totdat een gladde saus verkregen is. Snij de ham in juliënne. Maak de champignons schoon en snij ze in plakjes. Sauteer de champignons in 30 gram boter en voeg er de ham bij. Als het losgelaten vocht van de champignons verdampt is geven we het mengsel bij de saus. Snij de zwezerik in plakken. Sauteer ze zachtjes in de rest van de boter en geef er een scheut cognac over. Schenk er de saus over en serveer meteen