Kalfsnoot met Kerrieroom


Ingrediënten:
800 gr. kalfsnoot - 50 gram boter -3 uien - gemberpoeder - kerriepoeder - kurkuma - 1 teentje knoflook - 2 dl slagroom 1 dl bouillon - tijm , laurier - zout, peper

Bereiding:
Bestrooi het vlees met zout, peper en gemberpoeder. Schil de uien en hak ze fijn. Schil de knoflook en pers die uit. Smelt de boter in een pan, doe er de uien bij en leg hier het vlees op. Doe de deksel op de pan en laat het vlees zachtjes stoven. Geef er wat tijm, laurier en knoflook bij. Als het vlees zijn vocht heeft afgestaan, laat dit dan helemaal inkoken, zodat het caramelliseert. Draai het vlees om en laat de andere kant bruin worden. Geef er dan de bouillon bij, een lepel kerrie, een lepeltje kurkuma en laat weer zachtjes stoven. Het geheel duurt 1 uur en 15 minuten. Haal dan het vlees uit de pan en leg het op een voorverwarmde schaal. Houd het warm. Druk de saus door een zeef, doe ze in een pannetje, geef er de room bij en klop de saus enkele minuten met de garde op hoog vuur. Breng ze op smaak met peper en zout. Schenk de saus over het vlees en serveer.