Ingrediënten:
800 gr. kalfsnoot – 50 gram boter – 1,5 dl port – kaneel – 2 blaadjes laurier – 8 peperkorrels – 3 uien – 2 tomaten – 3 wortels – 1 meiraapje – 100 gram olijven – 300 gram aardappels – zout – peper

Bereiding:
Begin de avond te voren. Steek overal in het vlees met een breinaald. Geef er zout over en bestrooi het met een lepeltje kaneel. Plet de peperkorrels en wrijf de laurier fijn. Doe het vlees met de peper en laurier in een kom, schenk er de port over en laat minstens 14 uur marineren. Keer het vlees vaker om. Schil de uien en snij ze in juliënne. Maak de tomaten concassée. Schil wortels en meiraapje. Snij ze in kleine brunoise.Schil de aardappels en snij ze in de vorm van hazelnoten. Ontpit de olijven. Beboter een grote ovenvaste schaal, garneer de bodem ervan met de verschillende groenten, leg het vlees hierop en smeer het in met de rest van de boter. Schuif de schaal in een oven van 190 graden C. Na een half uur schenken we er de helft van de port van de marinade op. Na nog een half uur halen we het vlees uit de oven, leggen het op een voorverwarmde schaal, omringen het met de groenten, en deglaseersen het braadvocht met de rest van de port. Schraap alle aanbaksels goed los en schenk de saus over het vlees.