Ingrediënten:
800 gr. kalfsnoot – 100 gram boter – 150 gram champignons – 20 gram bloem – 2 dl melk – 1/2 citroen – 1 dikke plak ham – zout, peper -1 eidooier – 70 gram geraspte kaas

Bereiding:
Bind het stuk kalfsnoot op. Smelt 40 gram boter in een pan en laat hierin het vlees snel aan alle kanten bruin worden, geef er zout en peper over, en laat het op klein vuur 1 uur verder zachtjes sauteren. Draai het elke 5 minuten. Maak de champignons schoon. Smelt 30 gram boter in een pan en geef er de bloem bij. Laat 2 minuten zachtjes koken onder roeren met een houten lepel. Geef er langzaam de melk bij en laat de saus indikken zonder op te houden met roeren. Geef er zout en peper bij en haal het van het vuur. Smelt de rest van de boter in een pan, pers de halve citroen uit en sauteer in de boter de champignons. Geef hier wat citroensap over en peper en zout. Druk de champignons door een pureeknijper. Geef er de eidooier bij en 4 eetlepels saus. Meng het goed. Hak de ham fijn en meng ze met de geraspte kaas door de rest van de saus. Als het vlees klaar is, haal het dan uit de pan en laat het afkoelen. Snij het in plakken, maar snij deze niet geheel los. Voeg tussen de schijven een laag van het champignonmengsel, breng het vlees weer in zijn vorm terug en leg het in een ovenvaste schaal. Deglaseer de braadjus snel met wat bouillon, geef over het vlees de saus met kaas en ham en daarover het braadvocht. Zet de schaal 35 minuten in een oven van 180 graden C.