Kalfsmedaillons van de Jager


Ingrediënten:
4 kalfsmedaillons - 100 gram boter - 100 gram champignons - tomatenpuree - 2 dl espagnol saus - kervel - peterselie - dragon - zout, peper -1 dl witte wijn - 2 sjalotjes

Bereiding:
Maak de champignons schoon en ciseleer ze. Schil de sjalotjes en hak ze fijn. Was wat kervel, peterselie en dragon en hak ze fijn. Geef zout en peper op de medaillons. Smelt 50 gram boter in een pan en sauteer hierin de medaillons gedurende 4 minuten aan elke kant. Haal ze uit de pan en houd ze warm. Sauteer de sjalotjes in het braadvocht van de medaillons. Voeg dan de champignons erbij en laat op hoog vuur sauteren tot het vocht, dat de champignons loslaten, verdampt is. Geef er dan de wijn bij, laat bijna geheel inkoken en voeg de espagnol saus en een eetlepel tomatenpuree toe. Laat zachtjes 5 minuten koken. Geef er de gehakte kruiden bij en klop er de rest van de boter door. Zet de medaillons op een voorverwarmde schaal, geef er de saus over en serveer.