Kalfsmedaillons met Calvados


Ingrediënten:
4 kalfsmedaillons - 100 gram boter - 20 gram bloem - zout, peper - 2 appels - 2 tomaten - 8 walnoten - 30 gram geraspte kaas - 0,3 dl calvados - citroensap - 2 dl slagroom - dragon

Bereiding:
Maak de tomaten concassée. Was wat dragon en hak die fijn. Strooi zout en peper op de medaillons en wat bloem. Smelt 50 gram boter in een pan en sauteer hierin de medaillons aan beide kanten 3 minuten. Haal ze uit de pan. Doe de tomaten bij het braadvocht van de medaillons en laat ze sauteren totdat alle vocht verdwenen is. Geef er zout en peper over. Voeg dan de room erbij, verhit weer en maal alles in de blender fijn. Geef er de dragon bij. Schil de appels, steek er het klokhuis uit, snij ze doormidden en snij de onderkanten van de halve appels vlak. Smelt de rest van de boter in een pan en sauteer hierin de appels aan beide kanten zachtjes aan. Ze moeten niet gaar zijn. Beboter een ovenvaste schaal, leg er de medaillons in, leg er een halve appel op, en strooi er geraspte kaas over. Zet de schaal in een oven van 230 graden C. gedurende 10 minuten. Hak ondertussen de walnoten en strooi die na 8 minuten over het vlees. Geef er wat citroensap over, flambeer met de calvados en serveer.