Kalfsmedaillon met Port


Ingrediënten:
400 gram kalfshaas - 1 wortel - 2 uien - 2 dl port - 1 liter heldere vleesbouillon - laurier - 15 blaadjes gelatine- zout, peper - tijm

Bereiding:
Smelt wat boter in een braadpan. Snij de uien in niet te dunne schijven, evenals de wortel. Beleg de bodem van de pan met deze groenten. Laat deze even op het vuur sauteren. Leg dan daarop de kalfshaas, zout en peper deze en voeg wat tijm en laurier toe. Braad met gesloten deksel 30 minuten in een oven van 200 graden C. Laat het vlees koud worden. Verhit de bouillon, week de gelatine in wat water en knijp hem uit. Los deze op in de bouillon. Voeg de port toe en laat afkoelen. Als het vlees afgekoeld is snijden we het in 8 medaillons. Trek deze twee keer in de gelei. Laat de rest van de gelei in een platte schaal stollen. Leg de medaillons op een schaal en omring ze met gehakte gelei, of steek figuurtjes uit de gelei en versier daarmee de schaal.