Kalfslever uit Bourgogne


Ingrediënten:
4 plakken kalfslever - 150 gram boter - 1 sjalotje - 150 gram champignons - peterselie - 100 gram kleine uitjes - suiker zout, peper - 1 dl rode wijn

Bereiding:
Was wat peterselie en hak die fijn. Maak de uitjes schoon. Doe ze in een pannetje waarin ze juist de bodem bedekken. Bedek ze juist met water. Geef er 20 gram boter bij en wat suiker. Laat snel koken totdat alle water verdwenen is. Rol dan de uitjes door de caramel die ontstaat. Snij het spek in juliënne. Maak de champignons schoon en snij ze in vieren. Smelt 40 gram boter in een pan en sauteer hierin het spek zonder dat het uitdroogt. Haal het eruit en geef er de champignons in. Als deze 5 minuten gebakken zijn bewaren we ze samen met het spek en de uitjes. Smelt 50 gram boter in een pan en sauteer hierin de lever gedurende 7 minuten per kant. Leg ze op een voorverwarmde schaal en houd ze warm. Doe de sjalot en de wijn bij de braadboter en reduceer dit tot de helft. Monteer met de rest van de boter en geef er uitjes, spek en champignons bij. Schenk de saus over het vlees en strooi er peterselie over.