Kalfslever op zijn Chinees


Ingrediënten:
300 gram kalfslever - 100 gram reuzel - 2 lamsniertjes - 2 teentjes knoflook - 1 komkommer -1 rode paprika - 2 sjalotjes - 0,5 dl sojasaus - gemberpoeder - cayennepeper - zout, peper

Bereiding:
Laat de niertjes in koud water enkele uren uitwateren. Snij de lever in kleine brunoise. Haal het vlies van de nieren en snij ze in brunoise. Schil de komkommer, snij ze in de lengte doormidden en haal er het zaad uit. Snij ze in brunoise, strooi er zout over en laat ze 10 minuten uitwateren. Snij de paprika doormidden, verwijder de zaadlijsten en snij het vruchtvlees in kleine brunoise. Schil de knoflook en de sjalotjes. Hak ze samen fijn. Smelt de reuzel in een pan en sauteer hierin sjalot, knoflook, paprika, de brunoise lever en nieren. Laat gedurende 5 minuten bruin sauteren. Spoel ondertussen de komkommer af en droog ze. Voeg de komkommer bij de rest, geef er 4 eetlepels sojasaus bij,wat gemberpoeder en cayennepeper. Strooi er zout en peper over. Kook het nog 10 minuten, schep het op een voorverwarmde dienschaal en serveer.