Kalfslever op zijn antilliaans


Ingrediënten:
4 plakken kalfslever - 50 gram boter - 1 dl droge witte wijn - 1 ui - 2 teentjes knoflook - 1 citroen - 2 bananen - oregano - 0,5 dl rum - zout - peper - groene pepers

Bereiding:
Schil de ui en hak hem fijn. Schil de knoflook en hak die fijn. Pers de citroen uit. Doe de plakken lever in een diep bord, giet er de witte wijn op, wat oregano, de ui, de knoflook en het citroensap. Laat de lever een uur marineren en draai ze vaker om. Laat ze dan uitlekken en strooi er zout en peper over. Schil de bananen, maak ze met een vork fijn, geef er een eetlepel groene pepers bij en de rum en meng het goed. Smelt de boter in een pan en als ze heet is, sauteer dan de lever gedurende 4 minuten aan elke kant. Leg ze op een voorverwarmde schaal en houd ze warm. Geef nu de marinade in de pan en reduceer ze tot de helft. Geef er dan de bananenpuree bij en laat nog 2 minuten zachtjes koken. Schenk deze puree over de lever en serveer.