Kalfslever met appel


Ingrediënten:
4 plakken kalfslever - 60 gram boter - 12 plakjes gerookt spek - saliepoeder - marjolein - 2 grote uien - 1 kilo appels bloem - kaneel - zout, peper

Bereiding:
Schil de appels, snij ze in vieren en verwijder het klokhuis. Doe ze met 20 gram boter in een pan, geef er 0,5 dl warm water bij, wat kaneel en zout en peper. Doe de deksel op de pan en laat op zacht vuur 20 minuten koken. Schil ondertussen de uien en snij ze in ringen. Snij deze middendoor. Bestrooi ze met bloem en schud het teveel eraf. Snij elk stuk lever in drieën, bestrooi het met zout, peper, salie en marjolein. Wikkel om elk stuk een lapje spek en steek dit vast. Smelt de rest van de boter en sauteer hierin de lever gedurende 7 minuten aan elke kant. sauteer de uien in een friteuse van 180 graden C. bruin. Leg het vlees op een voorverwarmde dienschaal, bedek het met de uien, leg er de appeltjes omheen en serveer.